Peuteractiviteit: Aanraak frames

Kleintjes kunnen uren zoet zijn met het beleven van de wereld. Soms hebben ze helemaal geen speelgoed nodig, maar willen ze juist zintuiglijk gestimuleerd worden. Een leuke manier om dit te doen is door zelf frames te maken met allerlei soorten stoffen die ze kunnen aanraken.

Benodigdheden:

  • Schilderij/foto frames, snijplanken, mdf platen of kartonnen platen.
  • Diverse dingen met textuur die vastgelijmd kunnen worden.
  • Lijm

Werkwijze:

Zoek leuke schilderij of foto frames uit en verwijder het glas/kunststof. Plaats stof over de mdf plaat van de achterkant van de frame. Als je niet van plan bent om de stoffen te wisselen, dan kan je het beste de stof op de mdf plaat vastlijmen. Als je de mogelijkheid open wil houden om de stoffen te veranderen, plaats dan de mdf plaat terug zonder er stof op vast te lijmen. Plaats de mdf plaat terug in het frame en je bent klaar!

Variaties:

Je kan natuurlijk veel meer dan stof gebruiken om de kleine te laten voelen. Zolang je het kan vastplakken, kan je het gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sponzen, gladde steentjes, stro. Kleintjes vinden vrijwel alles interessant om te ontdekken.

Je kan ook iets anders dan schilderij of foto frames gebruiken om aanraak spulletjes te maken. Je kan bijvoorbeeld alleen mdf platen (of karton) gebruiken die op de gewenste maat gezaagd zijn. Je kan ook snijplanken gebruiken en hier van alles op vast lijmen. Deze zijn makkelijk op te bergen en gaan lang mee.

Tip:

Leg de aanraakborden plat op de vloer en je hebt een blotevoetenpad. Deze paden kunnen erg spannend zijn om overheen te lopen en texturen met de voeten aanraken is een hele andere sensatie dan dit met de handen aanraken.

Volg ons

Wil je niks missen en op de hoogte blijven van al onze (knutsel) tips en ideeën? Volg ons dan op Facebook: https://www.facebook.com/kindertuigjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *