Peuteractiviteit: Een bellenblaas slang

Een bellenblaas slang is iets wat de meeste peuters, kleuters en kinderen prachtig vinden om te maken en ze kunnen er een hele tijd zoet mee zijn! En het mooiste eraan? Je hebt bijna niks nodig om een bellenblaas slang te kunnen maken.

Benodigdheden:

  • Een klein plastic flesje
  • Een sok of washandje
  • Een rubberen elastiek (of eventueel haarelastiek)
  • Een schaar
  • Bellenblaas of afwasmiddel met water (ongeveer 1/3 kop water met 4 a 5 eetlepels afwasmiddel)

Je neemt een leeg flesje en je knipt/snijdt de onderste helft van het flesje af. Plaats over het afgeknipte deel van het flesje een sok of een washandje (kindersokken hebben een perfect formaat hiervoor) en houdt deze op zijn plek met een elastiekje. Zorg ervoor dat de stof strak over de opening van de fles spant. Nu hoef je het onderste deel van de fles (met de stof erover) alleen maar in de bellenblaas te dopen en ben je klaar om een bellenblaas slang te maken! Blaas door het drinkgedeelte van de fles en ontdek wie de langste bellenblaas slang kan maken! Lukt het jou om de bellenblaas slang van de ene kant van de tuin naar de andere kant te maken?

Wil je een regenboog bellenblaas slang maken? Druppel dan wat voedsel kleurstof op de sok of het washandje voordat je deze in de bellenblaas doopt.

Heel veel plezier ermee!

Volg ons

Wil je niks missen en op de hoogte blijven van al onze (knutsel) tips en ideeën? Volg ons dan op FaceBook: https://www.facebook.com/kindertuigjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *