Knutselidee: Een zonnevanger met bloemen

Benodigdheden:

  • Zelfklevende kaftfolie, boeklon (o.a. verkrijgbaar bij de Action, Hema en Bruna)

  • Kartonnen borden (o.a. verkrijgbaar bij de Action en meeste supermarkten)

  • Decoratie

  • Eventueel stiften en/of kleurpotloden

Voorbereiding

Met dit knutselidee van MessyLittleMonster heb je gegarandeerd een leuke middag met je peuter. Het is niet duur en je hebt maar een paar dingen nodig. Tijdens een wandeling met je peuter kan je al de meeste benodigdheden verzamelen voor de versiering. Denk hierbij aan bloemen, bladeren en twijgjes.  Meestal vinden peuters het ontzettend leuk om samen dingen te zoeken en te verzamelen. Je kan ze dit zelf in een klein tasje (boterhamzakje) laten stoppen en dragen.

Tip: Is het lastig om met je peuter een wandeling te maken en hem/haar in de buurt te houden? Kijk dan eens bij onze kindertuigjes en polstuigjes voor een ontspannen wandeling waarbij je peuter er niet vandoor kan gaan.

Werkwijze

Om de zonnevanger te maken plaats je een kartonnen bord op de zelfklevende kaftfolie en trek met een potlood een cirkel om de onderkant van het bord heen. Knip de folie uit, zodat je een stuk folie op maat hebt. Doe dit twee keer. Vervolgens knip je het midden uit een kartonnen bord. Houd een rand van ongeveer een centimeter over. Dit heb je nodig om de zelfklevende kaftfolie te laten plakken. Verwijder de beschermfolie van een op maat geknipte cirkel van het zelfklevende kaftfolie en plaats het bord hierop. Over het middel van het bord spant nu zelfklevende folie en dit kan versierd worden door er bloemen op te plakken.

Decoratie en afwerking

Voor de versiering kan je ook glitters, stukjes gescheurd papier en andere decoratie gebruiken. Zoek je een activiteit voor de wintermaanden? Dan kan je het bord versieren met bijvoorbeeld zilveren glitters en sneeuwvlokjes.

Als je peuter klaar is met het versieren van het bordje, dan pak je het tweede stuk uitgeknipte kaftfolie en trek je hier de beschermlaag vanaf. Plak de folie op de bovenkant van het bord, zodat alle decoratie goed erop zal blijven zitten en het bordje niet meer plakt. Deze zonnevangers zijn erg leuk om voor het raam te hangen. Je kan ook meerdere zonnevangers onder elkaar hangen als een grote slinger.

Volg ons

Wil je niks missen en op de hoogte blijven van al onze (knutsel) tips en ideeën? Volg ons dan op FaceBook: https://www.facebook.com/kindertuigjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *