Kindertuigjes.nl op verkeersmarkt in Venray

Vooral positieve reacties

Op zondag 29 April 2018 hebben wij met trots op de verkeersmarkt in Venray mogen staan. Het evenement zet zich in voor een veiliger verkeer in de regio Venray en omstreken, waarbij aanbieders van verkeersgerelateerde producten en diensten jaarlijks hun bijdrage tonen aan een hogere verkeersveiligheid.

Verkeersmarkt Smile Venray
Kindertuigjes op verkeersmarkt smile venray

Voorkomen is beter dan genezen

Onze aanwezigheid stond in het kader van preventie, waarbij ouders met onze kindertuigjes de veiligheid letterlijk zelf in de hand houden. Door middel van een knuffeltuigje – een schattig rugzakje in de vorm van een knuffel – met een looplijn die om de pols van kind én ouder wordt bevestigd, kunnen zowel ernstige ongevallen als kleinere valpartijen worden voorkomen.

Wij hadden verwacht dat Venray, als relatief conservatief dorp, zou schromen voor het fenomeen van een kindertuigje. Onze producten zijn toch vooral populair in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar een veel grotere verkeersdrukte heerst en waar een tuigje voor echt kleine kinderen geen overbodige luxe is, maar een ‘must-have’ om de veiligheid te kunnen garanderen. Toen wij bij de demonstratie van onze producten tekst en uitleg gaven bleek de belangstelling echter erg groot en hadden we veel aanspraak. Al was bij sommigen enige overtuiging nodig; de reacties waren boven verwachting positief!

Terug in de tijd

Bezoekers van de markt stroomden af en aan waarbij het ons opviel dat vooral opa’s en oma’s veel belangstelling hadden. Zij kenden de producten nog van hun jeugd, waarin ‘primitievere’ (vaak zelfgemaakte) varianten van de huidige, gemoderniseerde tuigjes werden gebruikt. Met de, vaak in eerste instantie, nodige kritiek van ouders nu, lijkt het erop dat kindertuigjes een generatie hebben overgeslagen.

Het is ook door die initiële kritiek, dat wij bij wijze van experiment in juli 2017 zijn begonnen met het aanbieden van kindvriendelijke tuigjes op de Nederlandse markt. In ons streven naar het weerleggen van de negatieve vooroordelen van kindertuigjes, hebben we het product zo kindvriendelijk mogelijk gemaakt, waarbij de veiligheid van het kind uiteraard altijd voorop staat. Het ziet er natuurlijk een stuk leuker uit wanneer een kind met een knuffeltje op de rug loopt dan wanneer er alleen maar een touw om het middel is gebonden als een soort van ‘doe-het-zelf-oplossing’.

Inmiddels zijn wij de grootste webwinkel van Nederland op het gebied van kindertuigjes en zijn wij tevens groothandelsleverancier geworden voor de merken Goldbug en MijnNami.

Smile venray

Dankwoord

Wij waren erg tevreden met zowel de opkomst als de positieve reacties van mensen die een bezoek brachten aan de verkeersmarkt. De organisatie was prima geregeld en de contacten met onze mede-uitbaters waren meer dan aangenaam. De kinderen hadden het goed naar hun zin en ook ouders hadden genoeg bekijks.
Wij vonden de verkeersmarkt een zeer geslaagd evenement en zien al uit naar de komende verkeersmarkt waar we volgend jaar ook weer van de partij hopen te zijn!

Met dank aan Smile Venray en alle uitbaters en sponsoren voor het mogelijk maken van dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *