Een tuigje voor een kind, waar moet u dan aan denken?

Het juist tuigje kiezen voor een kind

Kindertuigjes bestaan waarschijnlijk al net zo lang als dat er bezorgde ouders zijn. Maar gelukkig gaan we met de tijd mee en worden tuigjes voor kinderen in een steeds moderner jasje gestoken.

Smaken en kleuren

Vroeger was een tuigje voor het kind niets anders dan een touw dat om het middel werd gebonden met een looplijn eraan vastgeknoopt. Tegenwoordig komen kindertuigjes in de vorm van hippe knuffelrugzakjes, zodat ook het kind dat het tuigje draagt er plezier aan beleeft. Tevens neemt het gevoel om alleen maar aangelijnd te zijn aanzienlijk af; kinderen lopen vol trots met een aapje-, giraffe– of zelfs een dinosaurusrugzakje over straat. Ze hebben amper omkijk naar de looplijn, die er voor zorgt dat ouders de controle over hun kind in de hand houden.

Natuurlijk zijn ook de eenvoudige varianten van kindertuigjes volop verkrijgbaar want niet ieder kind is even dol op een knuffel op de rug. Smaken verschillen en sommige kinderen willen helemaal niets op hun rug dragen. Die kinderen komen aan hun trekken met leuke, felgekleurde polstuigjes, die ouders eenvoudig om de pols kunnen bevestigen van zowel ouder als kind. Door middel van een dubbele klittenbandsluiting kunnen kinderen het tuigje niet zomaar af doen. Ouders en kind kunnen samen veilig op pad zonder de vrees dat het kind plotseling een drukke weg op rent.

Goedkoop is duurkoop

De goedkopere, ouderwetse tuigjes voor kinderen bestaan – weliswaar in iets andere vorm – nog altijd en worden regelmatig als ‘instapmodel’ gekocht. De vergissing die daarbij wordt gemaakt is dat ouders menen dat kinderen een tuigje toch niet leuk vinden. “Dan net zo goed maar de goedkoopste versie”, wordt dikwijls gedacht. Dat soort basale tuigjes, die simpelweg lijken op enkele aan elkaar genaaide autogordels, zijn op zijn zachtst gezegd niet echt uitnodigend voor kinderen. Vaak wordt voorbij gegaan aan het feit dat een knuffeltje voor het kind echt een wereld van verschil kan maken tussen accepteren en weigeren, tussen met trots en plezier rondwandelen en mokkend (letterlijk) de hakken in het zand zetten.

Als ouders spreken wij uit ervaring; wij zien onze dochter het meeste lol hebben wanneer zij in haar leeuwentuigje de wereld verkent. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze het polstuigje nog niet accepteert. Wij zijn echter van mening dat voor haar leeftijd (2 jaar) het tuigje een betere oplossing biedt voor een kind dan de polstuigjes. Die komen ons inziens vooral van pas wanneer kinderen iets ouder zijn en echt veel willen rondrennen. Maar ieder kind is anders…

Kwaliteit, veiligheid en plezier

Als verkoper van de Goldbug kindertuigjes zien we dat het retourpercentage van het product ver onder het gemiddelde ligt. Slechts minder dan één op honderd van de bestelde Goldbug kindertuigjes komt retour. Voor ons spreekt daarmee de kwaliteit en de tevredenheid van het product voor zich.
Wij bieden naast tuigjes van Goldbug ook tuigjes aan van het merk Metoo, die getransformeerd kunnen worden tot rugzakjes wanneer de kinderen wat ouder worden en geen looplijn meer nodig hebben.

Twijfelt u nog steeds? Ons advies is om in ieder geen goedkoop basistuigje voor uw kind aan te schaffen, omdat de kans dan groter wordt van een algehele afkeer tegen tuigjes. Introduceer juist een leuk en speels knuffeltuigje aan uw kinderen, kleinkinderen of kinderen van familie en vrienden. Naast een leuk cadeau is de veiligheid en het plezier van de Goldbug of Metoo tuigjes simpelweg niet te evenaren door andere tuigjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *